IC-7300 τέσσερις τροποποιήσεις
Πριν από λίγο καιρό αγόρασα ένα μεταχειρισμένο IC-7300 ως δευτερεύουσα εξέδρα και μου άρεσε να το λειτουργώ, κυρίως στο CW αλλά και στο SSB.
Επειδή μου αρέσει να κάνω τροποποιήσεις όταν είναι χρήσιμες, έχω κάνει τις ακόλουθες τρεις τροποποιήσεις, με βάση πληροφορίες διαθέσιμες στο διαδίκτυο.
Συχνά βρίσκω τις υποδοχές τροφοδοσίας Molex ενοχλητικές επειδή είναι ογκώδεις και μπορεί να είναι δύσκολο να αποσυνδεθούν, επομένως άλλαξα την υποδοχή Molex σε υποδοχή PowerPole.
Αυτό καθιστά επίσης την εξέδρα συμβατή με την υπόλοιπη ρύθμιση τροφοδοσίας DC.
Ο Christopher, HB9FIY, δημοσίευσε βοηθητικά το 3-D αρχείο εκτύπωσης στο IC-7300 ομάδα.io, και ένα τοπικό ζαμπόν μου το τύπωσε.
Διατίθεται σε δύο εκδόσεις - χωνευτή βάση και μία που προεξέχει λίγο.
Χρησιμοποίησα τη βάση έκπλυσης καθώς αυτή ήταν η μόνη διαθέσιμη αρχικά.
(Εάν το κάνετε αυτό, φροντίστε να ενσωματώσετε ασφάλειες στο καλώδιο τροφοδοσίας σα
Το βρίσκω πολύ πιο βολικό και κομψό από τον αρχικό σύνδεσμο.
Ορισμένοι χρήστες παραπονιούνται για θόρυβο από τους ανεμιστήρες.
Δεν με ενόχλησε πολύ αλλά η στροφή στην αρχή μιας μετάδοσης μπορεί να είναι λίγο ενοχλητική.
Το αντικατέστησα με έναν ήσυχο θαυμαστή Noctua όπως περιγράφεται σε πολλά βίντεο του YouTube και τώρα μην παρατηρήσετε καθόλου τον θαυμαστή.
Παρακολούθησα τη θερμοκρασία και η εξέδρα λειτουργεί πάντα δροσερή, τουλάχιστον σε CW και SSB, και δεν έχω δει παράπονα από άλλους που το έχουν κάνει αυτό.
Για να διευκολύνω την επιστροφή στον αρχικό ανεμιστήρα σε περίπτωση που δεν μου άρεσε, πρόσθεσα μια υποδοχή στη γραμμή τροφοδοσίας του ανεμιστήρα.
Ένα συχνό παράπονο για το 7300 είναι το περιορισμένο εύρος του ATU.
Το SP9SOY έχει καθορίσει ότι με την προσθήκη μιας αντίστασης, το εύρος συντονισμού μπορεί να επεκταθεί χωρίς να επηρεαστεί το ενσωματωμένο επίπεδο προστασίας SWR.
Θεωρητικά είναι ένα απλό mod που μπορεί εύκολα να αναιρεθεί εάν είναι επιθυμητό.
Ωστόσο, το ένα άκρο της αντίστασης πρέπει να συγκολληθεί σε ένα μικροσκοπικό σημείο σε ένα SMD. Ήμουν λίγο νευρικός που το δοκίμασα - δεν ήμουν σίγουρος ότι τα 80χρονα μάτια και τα χέρια μου ήταν στο ύψος τους.
Ωστόσο, χρησιμοποιώντας μια λεπτή άκρη και μεγεθυντικούς φακούς δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Η κεραία μου είναι συντονισμένη για τη ζώνη CW, αλλά τώρα δεν έχω πρόβλημα να συντονίσω το τέλος SSB των 75M.
Ακολουθεί ένας σύνδεσμος προς μια περιγραφή του mod, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών:
https://www.mods.dk/download/1736265176_5762_IC-7300-Antenna-tuner-wider-range-modification-by-SP9SOY.pdf
Το κύριο πράγμα που μου λείπει στο IC-7300 είναι το φίλτρο αιχμής CW που διατίθεται στις άλλες σύγχρονες εξέδρες μου. Τώρα αν κάποιος είχε μια τροποποίηση για αυτό..."
Χρησιμοποίησα υποδοχές πτύχωσης μέσα, αλλά μπορεί να αναζητήσω διαφορετική επιλογή αν το έκανα ξανά.
Λίγο καιρό μετά τη δημοσίευση αυτής της καταχώρησης, η μπαταρία του ρολογιού παρακαλεί να αποτύχει.
Η μπαταρία είναι μικροσκοπική και δύσκολο να αντικατασταθεί, απαιτώντας την ανύψωση της σανίδας.
Ευτυχώς PA0FRI έχει δημοσιεύσει έναν τρόπο για να εγκαταστήσετε μια μεγαλύτερη παράλληλη επαναφορτιζόμενη μπαταρία, οπότε χρησιμοποίησα αυτήν την επιλογή.
Απαιτεί ένα σύρμα να συγκολληθεί σε ένα μικροσκοπικό εξάρτημα SMD και ήμουν λίγο νευρικός, δεδομένων των προβλημάτων στα μάτια μου, αλλά όλα πήγαν καλά.
By k4lxycw